Logo for Digitale.dk - Udvikling af apps og hjemmesider
Hvad er postgresql

Hvad er PostgreSQL?

Vi uddyber her hvad PostgreSQL er og hvornår man benytter en PostgreSQL database

Udgivet over 2 år siden

PostgresSQL - også kendt som bare Postgres - er en gratis open-source relationel database.

PostgresSQL er en fantatisk database til at læse, opdatere, skrive og slette indhold relateret til din app eller hjemmeside. Den er både hurtig og relationel, samt man kan hente informationer(query) med det meget anerkendte sprog SQL.

Hvis man for eksempel ønsker at finde alle de 10 nyeste blog indlæg på ens blog, skal man blot skrive:

SELECT * FROM blog_posts ORDER BY created_at DESC LIMIT 10

så finder databasen alle ens blogindlæg til en.

En PostgreSQL database kan sættes op på din helt egen server, eller få en udbyder der tilbyder hosting af RDBMS systemer så som for eksempel Amazon RDS eller Google Cloud SQL. Det er i mange tilfælge nemmere at få det hosted hos sådan en udbyder, da de kan lave automatiske daglige backups og sikre sig de rette får adgang til databasen.

Til en PostgreSQL database er der ofte et API foran, så en app eller en hjemmeside ikke direkte snakker med databasen, men går igennem en mellemmand der er et API. API'et skriver så SQL til databasen og henter, opdatere, skriver og sletter indhold i databasen. Det er både et sikkerhedslag, men også en måde at decentraliserer adgangen så flere frontender kan tilgå det samme uden at man skal genskrive flere SQL queries.

Fang mig her ✌️

Jeg er freelance React Native og React udvikler, der kan realisere dine idéer.Du kan fange mig på tommy@digitale.dk eller connect med mig på LinkedIn.
Connect med mig på LinkedIn
Tommy Jepsen Digitale.dk