Logo for Digitale.dk - Udvikling af apps og hjemmesider

Hvad er MySQL?

Vi kommer ind på lidt dybere hvad MySQL er og hvornår man bruger MySQL

Udgivet cirka 2 år siden

For at opbevare data for ens hjemmesider eller apps, skal man ofte have en database tilknyttet. Sådan database er i mange tilfælde en MySQL database.

En MySQL database er baseret på SQL. SQL står for Structured Query Language og er et sprog hvor på man kan forespørge noget data med.

Hvis du skal finde de seneste 10 nye medlemmer, der har oprettet sig i din app, kan du skrive noget så simpelt som;

SELECT * FROM users ORDER BY created_at DESC LIMIT 10

Den finder så de seneste 10 brugere ud fra hvornår de er blevet oprettet.

MYSQL er hvad man kalder en RDBMS - Relationel Database (Management System). Det betyder at din data bliver struktureret relationelt til hinanden, så hvis en bruger har en kop kaffe, så er kaffen og brugeren forbundet igennem en relation. På den måde kan man nemt finde rundt i databasen og finde de enheder der er forbundet med hinanden.

MySQL databaser kan man selv sætte op på sin egen server, eller man kan få en cloud-baseret hosted database løsning til at hjælpe en. En cloud hosted service kommer ofte med dertilhørende backups og flere databaser til samme system hvis man får ekstra meget trafik.

Fang mig her ✌️

Jeg er en freelance app- og webudvikler med speciale i Headless Shopify der kan hjælpe dig med at få realiseret din nye e-commerce løsning.Du kan fange mig på tommy@digitale.dk eller connect med mig på LinkedIn.
Connect med mig på LinkedIn
Tommy Jepsen Digitale.dk