Logo for Digitale.dk - Udvikling af apps og hjemmesider

Hvad betyder frontend?

Hvad er en frontend og hvordan hænger frontenden sammen med backenden?

Udgivet cirka 2 år siden

Når en app eller hjemmeside har dynamisk indhold du kan oprette, læse, opdatere eller slette, er der som regel et bagvedliggende (Backend) system til.

Frontend er derfor det system der ligger visuelt oven på det bagvedliggende system(Backend).

Det kan være en app eller en hjemmeside, hvor man kan ændrer i indholdet der er opbevaret i en database. I stedet for at tilgå databasen og dens UI, så er der en frontend foran der fremstiller den data på en mere visuel og brugervenlig måde.

Når man søger en frontend udvikler, er det som regel der kan lave dette visuelle produkt, og det er i de fleste tilfælde i form af en mobil app eller en hjemmeside. Frontenderen vil ud fra et UI design eller selv lave UI designet skabe produktet, og forbinde det med fx. et API, der som kan siges at ligge oven på en database.

Så frontenden snakker med API'et, der snakker med databasen. APIet sender så det data den får fra databasen tilbage til frontenden i en mere præsentabel dataformat, som frontenden nemmere kan oversætte til noget visuelt.

Fang mig her ✌️

Jeg er en freelance app- og webudvikler med speciale i Headless Shopify der kan hjælpe dig med at få realiseret din nye e-commerce løsning.Du kan fange mig på tommy@digitale.dk eller connect med mig på LinkedIn.
Connect med mig på LinkedIn
Tommy Jepsen Digitale.dk